Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Szállítási feltételek

1. Vásárlási, szállítási tájékoztató

 

a) Szállítás utánvéttel  Magyarországra

 

A webáruházunkban található termékek fogyasztói árai tartalmazzák a 27% forgalmi adót! Ennek értelmében az ár a szállítási költséggel növekszik és semmiféle, egyéb költség nem terheli a megrendelőt. A kiválasztott és megrendelt termék, termékek árait garantáljuk és a megrendelés időpontjától a számla kiállításáig tekintve. A megrendelt termékeket a megrendeléstől számított egy-három munkanapon belül kézbesíti a megbízott futárszolgálat a megjelölt szállítási címre.

 

Fontos!

Kérjük Önt, hogy feltétlenül azt a szállítási címet adja meg a megrendelés során, ahol napközben is elérhető illetve megtalálható.

Abban az esetben, ha a futár, kézbesítő a csomag átadását nem tudja teljesíteni, értesítést hagy a postaládában. A küldeményéről ezek után az értesítőn megadott telefonszámon érdeklődhet. Az első, sikertelen kézbesítés után a futár, kézbesítő szolgálat egy az újra egyeztetett időpontban ismételten megkísérli a csomag kiszállítást. A megrendelő, vevő köteles átvenni és kifizetni a megrendelt árut és annak szállítási költségét. A teljes költség végösszegről a vevő a megrendelés megadásánál, minden esetben, még a megerősítés előtt tájékoztatást kap a webáruház felületén!

 

Ingyenes kiszállítás!

 

A 20 000 Ft feletti vásárlást meghaladó rendelés esetén a teljes szállítási költséget a webáruházunk fedezi! Ennek értelmében Önnek csak a megrendelt termékek kereskedelmi, bruttó árát kell megfizetnie és semmiféle, egyéb költséget nem számolunk fel!

 

Ha Ön ingyen szállítási kedvezményre jogosult, és a csomagot nem veszi át bármilyen akadályoztatás miatt is a második szállításra már nem tudjuk biztosítani a szállítási költség mentességet, tehát a második szállításért már normál módon kell fizetni.  Ez alól kivétel, hogy ha a szállító cég hibát követ el. Amennyiben a szállító cég alkalmazottja hibájából nincs kézbesítve a csomag, akkor Ön egy email írásával kezdeményezheti a fuvardíj visszatérítését: info@vital-max.eu Kérjük levelében írja meg miért hiúsult meg a csomag átvétele és jelölje meg a rendelésszámát.

 

Kiszállítás díjszabása az ország egész területére:
 

1 - 19.999 Ft rendelés esetén:     990 Ft a szállítási költség 

 

20.000 Ft felett : 0 Ft. ingyenes

Pick Pack Pont kiválasztása esetén 699 Ft. (jelenleg nem elérhető)

 

Szállítási idő: 1-3 munkanap

 
Futárszolgálat:
A csomagok túlnyomó részét a Trans-O-Flex és a Sprinter futárszolgálat kézbesíti 95%
Cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ezért saját alkalmazásban foglalkoztatunk egy kerékpáros futárt is aki kapacitásától függően Budapest, esetenként Pest megye területén szállítja és kézbesíti a csomagokat.
 
Kerékpáros futárunknak hála előfordulhat egyedülállóan, hogy Ön még aznap megkapja a rendelését, amikor megrendelte a terméket, erről minden esetben telefonon értesítjük kiszállítást megelőzően.
 
b) Ha Ön banki átutalást választ: A csomag kiküldése a pénz beérkezését követően tud csak kimenni, így egy extrém esetben két napot is csúszhat a kézbesítés, mert cégünknek fel kell dolgozni a banki folyamatokat.
 
c) A nap 9.30-ig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek az esetek 90%-ban (ha nem banki átutalással fizet), így másnap a futárszolgálat kézbesíteni tudja a rendelést.

d) Magyarországon kívülre nem tudunk szállítani.

e) Külföldi telefonszámot ne adjon meg,mert a futárszolgálat nem tudja hívni, így az ilyen rendeléseket nem tudjuk teljesíteni. Mindig magyar telefonszámot adjon meg rendeléskor.

Áraink természetesen, tartalmazzák a csomagolási és a csomagolóanyag költségét is.

Kérjük Önt, hogy a csomagátvétel után azonnal ellenőrizze és győződjön meg arról a számla alapján, hogy a rendelésének megfelelő terméket, termékeket kapta meg. Az esetlegesen felmerülő hiányosság esetén jelezze az ügyfélszolgálatunk felé, a +36-30-394-2220 telefonszámon.

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége : hétköznap : 07 - 17.00 óráig  Tel +36-30-394-2220

Amennyiben megsérült a csomagolás illetve a küldemény, úgy  haladéktalanul kárjegyzőkönyvet szükségeltetik felvenni! A külsőleg fel nem ismerhető károkat a csomag kibontása után, de a kiszállítást követő hét napon belül írásban jelezze futárszolgálatnak a tőlük kapott visszaigazoló e-mail címre!

 

f) A honlapon feltüntetett szöveges tartalom, illetve a fotók esetében a tévedés jogát fenntartjuk!

 

2.A megkötött szerződéstől való elállás

A felhasználónak joga van a megrendelt áru átvételétől számítva, tizennégy munkanapon belül, indoklás nélkül elállni a szerződéstől. Ha a felhasználó így dönt, a következő feltételeket kell betartania:

- az átvett csomagot vissza kell küldenie a számlán feltüntetett címre

- a visszaküldött csomagolásnak és árunak sértetlennek és bontatlannak kell lennie, valamint szükséges az eredeti számlát is mellékelni. A küldeményt ajánlatos bebiztosítani

- a szerződéstől, megrendeléstől való elállás abban az esetben érvényes, ha az áru az átvétel napjától hét munkanapon belül visszaküldi a feladónak.

- a visszaküldött áru átvétele után az eladó köteles 15 napon belül a szerződéstől való elállástól a vevőnek visszaküldeni a pénzt postai utalványon, vagy banki átutalással az ügyfél által megadott bankszámlájára, vagy közös megegyezés alapján az adott összeg levásárolható.

-abban az esetben, ha a fent említett feltételek nem teljesülnek és azok nincsenek betartva nem fogadhatjuk el a rendeléstől való elállást! Ebben az esetben az áru vissza lesz küldve a vásárlónak!

 

3. REKLAMÁCIÓ

 

A vásárlót az egy éves szavatossági idő illeti meg a megvásárolt tartós fogyasztási cikkekre. A garancia nem vonatkozik az áru természetes elhasználódására, vagy annak szakszerűtlen használatára.

Reklamáció esetén az eladó köteles haladéktalanul, bonyolultabb esetekben 3 munkanapon belül érdemi választ adni a panaszra, amely határidő nem azonos a hiba szakértői véleményezésének idejével. A panaszkezelés nem tarthat 3O napnál hosszabb ideig, ha viszont letelik ez az idő és nem történt előrelépés, akkor a fogyasztót ugyanazok a jogok illetik meg, mint javíthatatlan hiba esetén.

Ameddig a reklamált hiba eltávolítható a vevőnek joga van a díjmentes javításra. Abban az esetben , ha a hiba nem elhárítható, a vásárló igényelheti a cserét vagy elállhat a szerződéstől és visszaigényelheti a kifizetett összeget.

A vevő köteles az adott hibát az eladónak írásban reklamálni postán vagy e-mailben.

A reklamációnál szükséges az eredeti számlát visszaküldeni, megadni a megrendelés számát, feltüntetni a termék pontos megnevezését és a hibát pontos leírással meghatározni.

 

Az áru cseréje, vagy árának visszafizetése kizárólag számlával, eredeti csomagolásban, minden dokumentum bemutatásával lehetséges!