Termékek Menü
Ön itt jár: > >

PH MATRIX AKTÍV SAV-SEMLEGESÍTŐ Katt rá a felnagyításhoz

PH MATRIX AKTÍV SAV-SEMLEGESÍTŐ

Ár:
2.426 Ft
Egységár: 16 Ft/db

PH MATRIX bio-aktív lúgosító kapszula 150db


A PH MATRIX bio-aktív lugosító kapszulát a szervezet PH egyensúlyának beállításához, szintentartáshoz, az elsavasodás megszűntetéséhez fejlesztettük ki. Egyedi bikarbonát-komplex és ásványi só összetételével biztosítja a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagokat a megfelelő arányban és mennyiségben. A szervezet lugosító folyamatát felgyorsítva, javul a közérzet, segíti az étrendkiegészítők, vitaminok felszívódását, magasabb hasznosulást eredményezve. A PH MATRIX bio-aktív lugosító kapszula:GLUTÉNMENTES - LAKTÓZMENTES - 100% VEGÁN (a kapszula is!!) - GMO MENTES

Gyártó: Bigstar
Cikkszám: PhMat
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Nyomtatási nézet
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-07-22

Leírás és Paraméterek

Napi probléma az összetett anyagcsere zavar, az emberek többsége találkozott már valamilyen táplálkozási problémával, köszönhetően rossz minőségű és túlzott mennyiségben bevitt ételeknek.

A szintetikus tartósítószereket, allergén anyagokat, rengeteg cukrot, szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek a gyomorban extra savak termelődését idézik elő, elhízáshoz és betegségek kialakulásához vezetnek. A szervezetnek egyre nagyobb megterhelést jelent a természetes PH érték egyensúlyba tartása. A megoldást a problémára a folyamatos és aktív sav-semlegesítés jelentheti!

 

Kiknek ajánljuk a PH MATRIX kapszulát? 

Valójában mindenkinek, mivel mindenki eszik cukrot, szénhidrátot, mesterséges színezéket, tartósítószereket. Ezek az anyagok okozzák, hogy a szervezetben egyre több sav keletkezik.

A PH MATRIX rendszeres szedésével segítjük szervezetünket a gyors sav-semlegesítésben, az emésztés meggyorsításában, a haspuffadás csökkentésében és a jó közérzet megtartásában. A kapszula szedését nem lehet túlzásba vinni, mivel a hatóanyagok kizárólag savas közegben fejtenek ki aktív hatást.

 

Túlzott gyomorsav, gyomorégés esetén:

A PH MATRIX aktív-sav semlegesítő kapszula kifejlesztésénél, nagyon fontos szempont volt, hogy olyan hatóanyagot használjunk, ami organikus és szinte azonnal tudja a nem kívánt savakat közömbösíteni.

Alkalmazása: szedhetjük eseti jelleggel, egy kiadós, megterhelő étkezés után, de előtte is, mivel csökkenti az éhség érzetet, így könnyebben tudjuk kontrollálni magunkat. Ajánlott szedése reggel–este.

 

Diétázóknak, fogyókúrázóknak:

A túlsúly nem elsősorban “esztétikai” probléma, hanem számos betegség a helytelen, egyoldalú táplálkozásból fakad, amire az elhízás figyelmeztet. Nagy segítség lehet a PH MATRIX kapszula szedése, hiszen a fogyási folyamatok legfontosabb 2 tényezőjéhez tud hozzájárulni: 1. Gyorsítja az anyagcserét és 2. csökkenti az étvágyat.

Alkalmazása: fogyókúra esetén javasoljuk a termék folyamatos szedését, mivel a sav-semlegesítés mellett az éhség érzetet is csökkenti.

 

Haspuffadás csökkentésére:

Étkezésekkor sokszor nem megfelelő mennyiségű, minőségű ételt viszünk a szervezetünkbe, ami haspuffadást, teltségérzetet eredményez a gyomorban. A PH MATRIX kapszula szedésével azonnal csökkenthetjük a gyomor panaszokat és könnyíthetjük az emésztést.

Alkalmazása:  szedhetjük eseti jelleggel is, nagyobb mennyiségű étel elfogyasztása után, de előtte is, mivel csökkenti az éhség érzetet.

 

Sport aktivitás növelése:

A PH MATRIX kapszula szedése során a sportolók arról számoltak be – folyamatos szedés esetén – a sportolás közbeni regenerálódás ideje lecsökkent, kevesebb izomlázuk volt és az étrendkiegészítők által okozott gyomorégésükre is azonnali megoldást jelentett. Ha emésztésünk és az anyagcserénk rendben van, a sport aktivitásunk is fokozódik, a fáradékonyságunk pedig csökken.

Alkalmazása:  szedhetjük eseti jelleggel is, edzés előtt, de folyamatos (heti rendszeres) edzés esetén mindenképp a kúrát javasoljuk.

 

A PH MATRIX AKTÍV SAV-SEMLEGESÍTŐ kapszula:

Gluténmentes – Laktózmentes – 100% VEGÁN – GMO mentes – Bio termék

Hatóanyag: Organikus nátriumhidrogén-karbonát és ásványi só

PH Érték

A PH (latinul: pondus Hidrogenii) a hidrogén ionok nedves közegben található mennyiségét jelöli, kifejezi az oldat savasságát illetve lúgosságát. A PH skála 0–14-ig terjed: ha kisebb az érték, mint 7, akkor az oldat SAVAS, ha nagyobb, akkor LÚGOS kémhatású. A SEMLEGES PH érték a 7. Az emberi szervezetben a PH 7,3-7,4 közötti érték az ideális, ez enyhén lúgos kémhatású, mivel ebben a környezetben tud a legoptimálisabban működni. Az anyaméhben a magzat is lúgos PH 8,4-es magzatvízben fejlődik, de a tengervíz pH értéke is 8,4! Mint minden a szervezetben, a PH is a bevitt tápanyagok mennyiségétől és minőségétől függ, támogatni kell, hogy fenn tudja tartani az optimális kémhatást a vérben, a sejtekben.

 

 
Pár pH érték a mindennapi életből:
Sósav, gyomorsav pH 1.0
Citromsav pH 2.4
Coca-Cola pH 2.0
Narancslé pH 3.5
Bor pH 4.0
Sör pH 4.5
Kávé pH 5.0
Ásványvíz pH 6.0
Desztilált víz (SEMLEGES) pH 7.0
Vér pH 7.4
Tengervíz pH 8.4
Hasnyálmirigy pH 8,6
Szappan pH 9.0
Hypo pH 12.5

Az ételeinkkel elfogyasztott, így a gyomorba kerülő nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok felszívódása, hasznosulása nagyban függ a szervezet sav-bázis egyensúlyától! Az emberek szervezetének többsége savas kémhatású - vagyis szervezetük PH-értéke 7 alatti. Az emberi szervezet a PH egyensúly fenntartására, a savak eltávolítására a belső szervekeinket használja: a veséket (vizelettel űrít), a tüdőt (kilégzéssel) és a bőrt (izzadás révén).

A szervezet elsavasodásának okai:
- Nagyobb mennyiségű savas táplálék (pl. cukrok, alkohol, húsok), mint lúgosító táplálék (pl. zöldségek) bevitele
- Vitamin és ásványi anyaghiány az egyoldalú táplálkozás miatt
- Rengeteg savasító tartósítószer, mesterséges színezék és állományjavító bevitele a táplálékkal együtt.
- Cukros, élesztős italok mértéktelen fogyasztása: kávé, cola, sör, bor
- A napközbeni kevés vízbevitel (mentes ásványvíz), amivel a szervezet képes a keringését tisztítani

A gyomorba kerülő sok cukor, liszt, élesztő, tej, tojás mind-mind remek táptalaj a gombák számára, így azok elszaporodnak. Nagy kolóniájuk a gyomorban telepszik meg, mivel itt közvetlen kapcsolatuk van a bekerülő élelmiszerekkel, így ahhoz itt juthatnak hozzá a legkönnyebben. A gyomor folyamatosan próbál védekezni további savtermeléssel a gombák ellen. Ez egy olyan, betegségek kialakulásához vezető folyamat, ami külső beavatkozás nélkül nem szűntethető meg. A túlzott gyomorsavtermelés lényege tehát az elszaporodott mikroélőlények túlszaporodásának szabályozása, így nem elég csupán tünetileg kezelni: az okot kell megszüntetni. Semlegesíteni kell az egész szervezetet a táplálkozási szokások gyökeres megváltoztatásával és sok folyadék bevitelével.

A megfelelő diéta és a táplálkozásunk kontrollja elengedhetetlen egészségünk visszaszerzéséhez. Nem csupán az elhízás elleni küzdelemről van itt szó, de vitalitásunk megőrzéséről, fizikai és szellemi teljesítőképességünk fokozásáról, sőt lelki egyensúlyunk visszaállításáról is. A képlet egyszerű: ha egészségesek, erősek és kiegyensúlyozottak akarunk lenni, meg kell változtatnunk az életünket és egyensúlyba kell hoznunk szervezetünk PH értékét megfelelő diéta és étrendkiegészítő alkalmazásával.
Szervezetünk pH-egyensúlyának visszaállításával egészségügyi problémáink 99%-ra tudjuk a megoldást.

 

https://www.ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitok/

Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. Megjelenési formájuk kapszula, pasztilla, tabletta, port/szirupot tartalmazó tasak, folyadékot tartalmazó ampulla, csepegtetős üveg, vagy más hasonló forma, amely por illetve folyadék kis mennyiségben történő adagolására alkalmas.

Az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV.26.) ESZCSM rendelet értelmében tápanyagok alatt vitaminok, vagy ásványi anyagok értendők. Országunk területén csak az említett rendelet előírásainak megfelelő étrend-kiegészítő hozható forgalomba, a végső fogyasztó számára kizárólag előre csomagolt formában.

Az étrend-kiegészítők nem keverendők össze a különleges táplálkozási célú élelmiszerek néhány csoportjával, például a sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek szánt termékekkel (közismert nevükön „sport tápszerek”, „body porok, turmixok”), vagy a testtömeg csökkentés céljára szolgáló, csökkentett energiatartalmú készítményekkel (köznapi nevükön fogyókúrás porok), amelyek többnyire napi egy, esetleg két étkezés helyettesítésére szolgálnak.

Az étrend-kiegészítőkről szóló EU irányelvnek megfelelően, a 37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet életbe lépésével megszűnt az előzetes, kötelező engedélyezés és helyette csak ún. bejelentési (notifikáció) kötelezettség van, ami nem jelent mást, mint a termék címkéjének és adatlapjának benyújtását az OGYÉI-hez, legkésőbb a termék piacra helyezésének napján. A rendszer nem alkalmas a termék forgalomba kerülésének megakadályozására, csak a piacfelügyeleti munkát segíti elő azzal, hogy probléma, veszély észlelésekor azonnal értesítést kap az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a további intézkedések megtétele céljából. Több európai uniós tagállam még a notifikáció lehetőségével sem él; a hatósági munka kizárólag a panaszbejelentésekre, vagy a szúrópróbaszerű ellenőrzésekre épít.

A rendelet pontosan rögzíti az étrend-kiegészítőkben alkalmazható vitaminok és ásványi anyagok körét, illetve a felhasználható vegyületeiket és azt is meghatározza, hogy mennyi ezek minimális mennyisége a termék napi adagjában (a napi ajánlott bevitel 15%-a).

A rendelet számszerűen nem rögzíti a megengedett maximális vitamin, illetve ásványi anyag mennyiségeket a termék napi adagjában. Ehelyett a maximális mennyiség megállapításához figyelembe veendő faktorokat részletezi. Ezek:

1. A vitaminok és ásványi anyagok biztonságos legfelső szintje

A vitaminok és ásványi anyagok biztonságos legfelső szintjét, az általánosan elfogadott tudományos adatokkal végzett, tudományos kockázatbecsléssel kell megállapítani, amely egyúttal figyelembe veszi az egyes fogyasztói csoportok egyéni érzékenységét is. A legfelső biztonságos szint az a maximális tápanyag mennyiség, amely rendszeres napi bevitel esetén sem ártalmas a populáció egyetlen tagjára sem.

2. A vitaminok és ásványi anyagok egyéb élelmiszerekből származó bevitele.
A lakosság körében végzett reprezentatív táplálkozás-epidemiológiai vizsgálatokkal felmérhető a lakosság és ezen belül a különböző lakosság csoportok tápanyag bevitele. Ennek megállapításánál figyelembe kell venni a dúsított élelmiszerek fogyasztását is.

A szabályozás a vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét illetően meglehetősen rugalmas, azonban az egyértelmű, hogy a napi ajánlott bevitelt sokszorosan meghaladó vitamin/ásványi anyag tartalmú készítmények rendszeres, hosszú távú fogyasztása szükségtelen, sőt, nem kívánatos.

Az egyéb, táplálkozási vagy élettani szempontból fontos anyagokra (pl. aminosavak, zsírsavak, L-karnitin, taurin, természetes antioxidánsok, növényi komponensek, kivonatok, stb.) vonatkozó EU szintű szabályozás jelenleg még nem harmonizált.

Az étrend-kiegészítők jelölése, reklámozása

Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.Az élelmiszerek jelölésére vonatkozó általános szabályokon kívül az étrend-kiegészítők jelölésénél az alábbiakat is fel kell tüntetni: 

  • A termékek étrend-kiegészítő megnevezéssel hozhatók kereskedelmi forgalomba, melyhez kapcsolódóan jelölni kell a jellemző tápanyagcsoportok vagy összetevők nevét, vagy utalást a tápanyagok vagy összetevők jellegére.
  • Fel kell tüntetni a készítmény napi fogyasztásra ajánlott mennyiségét; figyelmeztetést, hogy a fogyasztó az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl, illetve hogy a termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
  • Arra vonatkozó állítást is el kell helyezni, hogy az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Az étrend-kiegészítők jelölése, megjelenítése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy a változatos, kiegyensúlyozott étrend nem alkalmas a szükséges tápanyagok bevitelére. A termékben lévő tápanyagok, táplálkozási, vagy élettani hatású anyagok mennyiségét a termék jelölésén számszerűen kell feltüntetni a termék javasolt napi adagjára vonatkoztatva. A vitaminokra és ásványi anyagokra vonatkozó információt a napi beviteli referenciamennyiség (NRV) százalékában is meg kell adni.

Az OGYÉI minden új bejelentést követő adatváltozást az étrend-kiegészítőktől szóló 37/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet 10. § (1) bekezdése, az anyatej helyettesítő és anyatej kiegésztő tápszerekről szóló 20/2008. (V.14.) EüM rendelet 9§ (1) bekezdése, valamint a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről szóló 24/2003. (V.9) EszCsM rendelet 5.§ (1) bekezdése szerinti „új bejelentésként” értékeli, és ahhoz az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyes közigazgatási eljárásaiért és igazgatási jellegű szolgáltatásaiért fizetendő díjakról szóló 1/2009. (I.30.) EüM rendelet 2. § (3) bekezdésének 1. melléklete II.1 és II.4. pontjában foglalt 50.000 Forint igazgatási szolgáltatási díjat rendeli megfizetni.

Tájékoztatásul jelezzük az Ügyfelek számára, hogy mivel a Rendelet nem teszi lehetővé az étrend-kiegészítőket, az anyatej helyettesítők és speciális gyógyászati célra szánt tápszereket érintő bárminemű adatváltozást módosításként értékelni, így mindennemű változtatás a Rendelet fent hivatkozott szakasza értelmében csak új bejelentésként értékelhető. Ugyanez irányadó azon beérkező beadványokra, melyeknél a bejelentő pusztán „tudomásulvétel végett küldte meg tájékoztatását.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő