Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erősíti az idegrendszert, normalizálja a vércukorszintet - miért jó az inozitol por?

Erősíti az idegrendszert, normalizálja a vércukorszintet - miért jó az inozitol por?

Népbetegséggé vált manapság a túlsúly, elhízás és a cukorbetegség is, mely ellen százezrek küzdenek hazánkban. Sporttal és egészséges életmóddal felvehetjük a harcot, de van, hogy egyéb “fegyvereket” kell segítségül hívni - ezek egyike lehet az inozitol por.

Egészségünket nap mint nap próbára teszi az élet. Ahogy idősödünk, vércukorszintünkre is sokkal jobban oda kell figyelni, és már a kilók sem mennek le olyan gyorsan, mint fiatalkorunkban.

A vércukorszintet befolyásoló készítmények közül az egyik legnépszerűbb az inozitol por, mely nemcsak ebben segít, hanem egy sor pozitív hatása van. Akinek idegenül hangzik ez a kifejezés, ne csüggedjen, hamarosan minden kiderül erről a vegyületről. Lássuk is, mi ez pontosan és mikben támogatja az ember szervezetét!

Mi az az inozitol por?

Az inozitol por egy természetes vegyület, mely fontos szerepet játszik a sejtek membránjának integritásában és az idegsejtek közötti kommunikációban. Korábban a B-vitaminok családjába sorolták, B8-nak is hívják, de ma klasszikus értelemben a tudomány szerint nem tartozik ebbe a kategóriába. Összesen kilenc fajtája van, a leghatékonyabban a myo-inozitol hasznosul.

Nagy mennyiségben van belőle a gerincvelőben, agyban, agyfolyadékban. Lipotróp anyag, csakúgy, mint a kolin, ez pedig azt jelenti, hogy megakadályozhatja a zsírsavak májbeli kóros lerakódását. Az inozitol pedig hatékony étrend-kiegészítő, általában por formájában találjuk meg a polcokon - úgy, mint az Innopharm diabest inozitol komplex port citrom ízesítéssel.

Hogyan segít az inozitol?

Tulajdonságainál fogva többféle területen is kifejti hatását az inozitol por. Többek között:

  • Segíti a zsírégetést, mivel szerepet játszik a zsírok szállításában, ezért sportolók, fogyókúrázók számára is ajánlott.
  • Könnyebben kezelhetjük általa a stresszes helyzeteket, mert az idegsejtek kommunikációjában is van szerepe.
  • Ha erős szellemi igénybevétel előtt állunk - például vizsgaidőszak -, az inozitol por segíthet általános szellemi állapotunkon.
  • Az inozitol por ezeken túl bizonyítottan védi a májat, mert ahogy említettük az előző fejezetben, a koleszterin és a zsírok kevésbé rakódnak le miatta a szervben.
  • Pozitívan befolyásolja, magyarán szólva normalizálja a vércukorszintet, javítja sejtjeink inzulinfelismerő képességét, így az inzulinrezisztencia kezelésében is segítséget nyújthat.
  • Depresszió, pánikbetegség, PMS és PCOS, koncentrációs zavarok, álmatlanság esetén is megoldás lehet, egyes esetekben a meddőségi kezelésekben is használják.

A por alkalmazása

Általánosságban napi 1 csapott kávéskanállal érdemes bevenni belőle, de mindig olvassuk el a termék csomagolásán szereplő betegtájékoztatót! Emellett ajánlott előzetesen egyeztetni a háziorvosunkkal, nehogy valamilyen általunk szedett gyógyszerrel “összeakadjon” ez az étrend-kiegészítő.

Természetesen egy készítmény szedése sem mentesít minket az egészséges életmódtól, így figyeljünk oda különösen a megfelelő, változatos táplálkozásra, az elégséges, legalább heti háromszor egy óra mozgásra is. Ezek az igények kortól, nemtől és állapottól függően persze mindig változhatnak, kérjük ki szakember tanácsát a személyes igények megállapításában.

Kérdéseiddel fordulj hozzánk bátran egyik elérhetőségünkön, telefonon vagy emailben.

Tartalomhoz tartozó címkék: Inozitol