Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A marhakollagén peptid egy sor egészségügyi gondon segíthet

A marhakollagén peptid egy sor egészségügyi gondon segíthet

Az idő előrehaladtával bőrünk rugalmassága csökken, ízületeink, csontjaink egészsége hanyatlásnak indulhat, melyben a kollagén lehet segítségünkre. Cikkünkben most egy konkrét fajtájáról, a marhakollagén peptidről és annak előnyeiről számolunk be.

A kollagén kifejezést valószínűleg nem először olvasod, a marhakollagén peptid viszont ismeretlenül csenghet. Ne aggódj, a következő három fejezetben lerántjuk a leplet arról, miért is érdemes többet tudni erről a vegyületről.

A kollagén feladata

A kollagén egy speciális típusú fehérje, mely a bőrünk, csontozatunk, ízületeink, hajunk és körmeink fő alkotóeleme, így nagy mennyiségben található meg a szervezetünkben. Sőt, a fehérjék közül ebből van a legtöbb a testben - de nemcsak az emberében, hanem az állatokéban is. Azonban ahogy múlik az idő, csökken a kollagéntermelés, ezáltal megjelennek rajtunk az öregedés jelei - ráncok, ízületi fájdalmak, gyengébb körmök és hajkorona.

A kollagén peptidek keletkezése úgy történik, hogy a kívülről, például csontleves vagy kocsonya formájában bevitt kollagén lebontásra kerül a szervezetünk által, ezt hidrolizálásnak hívják. Így az eredetileg három aminosavláncból álló vegyület kisebb fehérjékre szakad, ezek lesznek a kollagén peptidek. Ezek a peptidek könnyebben emészhetőek és hasznosíthatóak, nem csoda hát, hogy étrend-kiegészítők formájában nagyon népszerűek.

A kollagén típusai

A kollagénből leggyakrabban I, II, és III típusú fordul elő, melyek mindegyike eltérő tulajdonságokkal és eloszlással rendelkezik a testben.

  • Az I-es típusú főleg a bőr, csontok, inak, ínszalagok és fogak fő alkotóeleme.
  • A II-es típusú kollagén főként az ízületek porcaiban található meg, a porcszövetek rugalmasságáért és terhelhetőségéért felel. Feladata, hogy segítse a súrlódás csökkentését az ízületi folyadékban és fenntartsa a porcok felületének simaságát.
  • A III-as típus gyakran társul az I-essel, jelen van a bőrben, a vérerekben, az izmokban és a belső szervekben. Ezek a kollagénrostok eredeti formájukban rugalmasak, laza hálót képeznek, mely támogatja a szövetek szerkezetét.

Ahogy fentebb írtam, az állatok szervezetében is van kollagén, melyeket a kozmetikai ipar előszeretettel hasznosít étrend-kiegészítőkként. A leggyakrabban a marhából, halból, csirkéből, illetve sertésből kinyert vegyületeket hasznosítják attól függően, hogy milyen területet céloznak meg vele. A marhakollagén peptid a legnépszerűbb, a Klasszik GAL Marhakollagén Peptid termékünk is ebből épül fel. De mire is jó?

A marhakollagén peptid jellemzői és adagolása

A hidrolizált forma miatt hamarabb felszívódik és hasznosul a szervezetben, ezért a marhakollagén peptid kiváló választás bőr- vagy ízületi problémákkal küzdőknek, sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak, valamint azoknak, akik az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi gondokkal néznek szembe.

Az említett termékünkből napi egy-két púpozott evőkanállal (10 gramm) fogyasszunk, érdemes narancsléhez, kakaóhoz vagy valamilyen tejszínes italhoz keverni, mert bár íze nincs, enyhe szaga azért van. Az adagolás tekintetében mindig érdemes követni az orvosi utasításokat és a termék címkéjén jelzett információkat.

A termékben található marhakollagén alapanyag legelőn tartott szarvasmarháktól származik, akik kíméletes állattartásban éltek.

Akármelyik típusú kollagént is válaszd, máris egy lépéssel közelebb leszel egészséged megőrzéséhez. További információért keress fel minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: GAL Kollagén