Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A GABA szedése megmentheti az éjszakai alvást

A GABA szedése megmentheti az éjszakai alvást

Egyre többen küzdünk a stressz és a feszültség okozta alvásproblémákkal, pedig a jó éjszakai alvás elengedhetetlen egészségünk, testi-lelki jóllétünk fenntartása szempontjából. Cikkünkben egy természetes anyag, a GABA szedése lesz a téma, és az, hogyan segíthet visszanyerni az átaludt éjszakákat.

Ha nem alszol megfelelően, érzékenyebb leszel a stresszre, de ha sok stressz ér, nem fogsz tudni kielégítően pihenni. Ördögi kör, amiből nehéz kiszabadulni. A Vital-max webshopunkban kapható immunerősítők, stresszoldók azonban képesek lehetnek megtörni a mókuskereket. Többek között a GABA szedése is nyújthat megoldást az álmatlan éjszakákra, lássuk, mit is takar ez a betűszó, és hogyan segít!

Mi az a GABA?

A gamma-amino-vajsav, angolul gamma-aminobutyric-acid egy természetes formában az agyunkban - pontosabban a központi idegrendszerben - megtalálható “szupermolekula”. A GABA-t az utóbbi években kutatják nagy erőkkel a tudósok, és már most számos előnyös hatást tulajdonítanak neki.

A GABA egy úgynevezett gátló neurotranszmitter, ami azt jelenti, hogy csökkenti az idegsejtek aktivitását, a szabályozó szerepüket tölti be, vagyis köze van a függőségek leküzdéséhez is. Többféle növény csírázásakor is termelődik GABA, tudósok például csíráztatott barnarizsből, szójából, búzából, babból igyekszenek ezt kinyerni. A boltokban pedig ilyen vajsavat különböző formákban is megvásárolhatunk, tablettaként, vagy például a 100 grammos GABA por kiszerelésben.

Hogyan segít a GABA szedése?

  • Az idegsejti aktivitás csökkentésével enyhíti a mindennapok okozta stresszt, segíti a relaxációt, megoldás lehet a szorongásra és tüneteire. Szerepet játszhat az agyi frissesség, a mentális egészség fenntartásában, szedése által jobb hangulatunk lesz.
  • A GABA a depresszió és az ADHD elleni küzdelemben is szerepet játszhat, utóbbit a figyelem- és koncentrációkészség fokozásával teszi.
  • Hangulatingadozás esetén is ajánlják a szedését, általa kiegyensúlyozottabbá válhatsz.
  • A GABA szedése csökkentheti az éjszakai felriadások számát, általa jobban, mélyebben, hosszabb ideig alszunk. Visszakapcsolódva az első ponthoz, az alacsonyabb stressz-szint kielégítőbb alváshoz vezet, ezért akik ilyen problémák megoldását keresik, azoknak a tabletta vagy por lefekvés előtti bevételét ajánlják.
  • Segíthet a PMS vagyis a premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésében, általa elviselhetőbbé válhatnak a hangulatingadozások, hőhullámok, alhasi görcsök.
  • Egyes kutatások szerint csökkenti a sejtelhalás mértékét, ezzel pedig a cukorbetegeknek jelent reménysugarat.
  • Csökkentheti a gyulladásokat.

Amire fontos odafigyelni

Bár sokan szuperkészítményként hivatkoznak rá, ne feledjük, hogy hatása egyénenként, szükségletenként változhat, ezért célszerű orvossal konzultálni, mielőtt elkezdjük a GABA szedését. A megfelelő adagolás és alkalmazási mód sokat tud segíteni a mielőbbi pozitív eredmény elérése érdekében.

A GABA szedése sokaknak megoldást jelenthet egy kiegyensúlyozottabb élet elérésében, hiszen hozzájárulhat az éjszakai pihenés javításához, felvértezhet minket a stressz ellen és kevésbé leszünk érzékenyek a modern kor mindennapjainak feszült tempójára, kihívásaira.

Fedezd fel a GABA előnyeit, és térj vissza régi, energikusabb önmagadhoz! Ha érdekelnek az immunerősítő és stresszoldó termékeink, keress fel minket elérhetőségeink egyikén

Tartalomhoz tartozó címkék: GABA